5 λόγοι για τους οποίους το σπίτι σας μπορεί να μην αισθάνεται σαν καταφύγιο

2
5 λόγοι για τους οποίους το σπίτι σας μπορεί να μην αισθάνεται σαν καταφύγιο

5 λόγοι για τους οποίους το σπίτι σας μπορεί να μην αισθάνεται σαν καταφύγιο

Νιώθετε ποτέ ότι το σπίτι σας δεν φαίνεται ή δεν αισθάνεστε όπως θέλετε; Κατά βάθος, πέρα ​​από την επιθυμία να βελτιώσουμε αυτό που φαίνονται τα σπίτια μας, πιστεύω ότι αυτό που όλοι θέλουμε πραγματικά είναι ένα σπίτι που να νιώθουμε σαν καταφύγιο, ένα γαλήνιο καταφύγιο που μας εμπνέει και μας αναζωογονεί. Όλοι το χρειαζόμαστε και το αξίζουμε.

Αυτή η ατμόσφαιρα συμβάλλει στην αίσθηση της ευημερίας μας, αλλά όταν είτε δεν ξέρουμε τι να κάνουμε είτε δεν δίνουμε προτεραιότητα στην πραγματοποίηση του, το περιβάλλον μας αρχίζει να εξαντλείται και να μας νικάει. Μπορεί να μην αναγνωρίσουμε καν το πρόβλημα ή να συνειδητοποιήσουμε τι συμβαίνει, μέχρι να αρχίσουμε να νιώθουμε δυστυχισμένοι, εξαντλημένοι ή καταβεβλημένοι.

Γι‘ αυτό είναι τόσο σημαντικό να κατανοήσουμε τη σημασία του είδους της ατμόσφαιρας που ζούμε και τον τρόπο βελτίωσης της. Το περιβάλλον μας επηρεάζει την ευημερία μας περισσότερο από όσο φανταζόμαστε. Αλλά μην ανησυχείτε, δεν χρειάζεται να έχετε μια τέλεια ζωή ή σπίτι ή ακόμα και έναν μεγάλο προϋπολογισμό για να έχετε ένα καταφύγιο.

Μπορείτε να μάθετε πώς να σχεδιάζετε και να δίνετε προτεραιότητα σε αυτό το περιβάλλον για τον εαυτό σας, όπου κι αν ζείτε, ανεξάρτητα από το μέγεθος ή το στυλ του σπιτιού σας.

5 λόγοι για τους οποίους το σπίτι σας μπορεί να μην αισθάνεται σαν καταφύγιο

Ακολουθούν 5 πιθανοί λόγοι για τους οποίους το σπίτι σας μπορεί να μην αισθάνεται σαν καταφύγιο:

1. Έχετε υπερβολική ακαταστασία.

Θέλετε να έχετε ένα ήρεμο, τακτοποιημένο και φιλόξενο σπίτι, αλλά κατά κάποιο τρόπο η ακαταστασία σέρνεται και κυριαρχεί. Τα πάρα πολλά ή τα λάθος πράγματα σας κάνουν να νιώθετε συγκλονισμένοι σαν στο σπίτι σας και να έχετε πάντα ανάγκη από διακοπές για να ξεφύγετε από το χάος! Ίσως σας αρέσει αυτό που έχετε, αλλά δεν ξέρετε πώς να το εμφανίσετε ή να το οργανώσετε, ή απλά χρειάζεστε συστήματα που σας βοηθούν να αντιμετωπίσετε τις καθημερινές εφημερίδες. Οποιοδήποτε από αυτά τα πράγματα μπορεί να σας κάνει να νιώσετε ανεπιθύμητοι στο σπίτι σας και σιγά σιγά θα αρχίσουν να σας κλέβουν αυτό το γαλήνιο συναίσθημα.

5 λόγοι για τους οποίους το σπίτι σας μπορεί να μην αισθάνεται σαν καταφύγιο

2. Ο φωτισμός σας δεν είναι ελκυστικός.

Περπατάτε ποτέ σε ένα δωμάτιο και η διάθεση νιώθετε θλιβερή ή λυπημένη ή αφιλόξενη; Αυτό μπορεί να είναι μια απλή λύση, αλλά είναι μια συχνά παραβλέπεται θεραπεία σε ένα κοινό πρόβλημα. Ο σωστός φωτισμός θα μεταμορφώσει απόλυτα τη διάθεση κάθε δωματίου. Το να φέρετε περισσότερο φυσικό φως, να αλλάξετε τη θερμοκρασία των λαμπτήρων σας, καθώς και να προσθέσετε στρώματα του σωστού είδους φωτισμού για το δωμάτιο είναι όλοι σημαντικοί παράγοντες για να κάνετε ένα σπίτι να αισθάνεται ζεστό, άνετο και φιλόξενο.

3. Το σπίτι σας δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.

Δεν είναι πάντα να έχετε ένα συγκεκριμένο μέγεθος ή σχήμα ή στυλ ή τοποθεσία ενός σπιτιού που θα το κάνει να αισθάνεται σαν καταφύγιο. Μπορεί να ονειρευόμαστε περισσότερο ή λιγότερο ή κάτι άλλο, αλλά το πώς θα χρησιμοποιήσετε ό,τι χώρο έχετε θα κάνει τη διαφορά στην αίσθηση του!

Εάν οι δικές σας ανάγκες και ο χώρος που διαθέτετε αυτήν τη στιγμή για να καλύψετε αυτές τις ανάγκες δεν ληφθούν υπόψη ή δεν αντιμετωπιστούν σωστά, το σπίτι σας θα αισθάνεται εκτός ελέγχου ή αφιλόξενο, ανεξάρτητα από το σπίτι που έχετε.

Όταν ένας χώρος αισθάνεται άστατος, αφιλόξενος ή χαοτικός, κάνει ΕΣΕΝΑ ή την οικογένειά σας να αισθάνεστε έτσι. Το σπίτι σας είναι εκεί για να σας εξυπηρετήσει. Ανεξάρτητα από τους περιορισμούς του, όταν χρησιμοποιείτε καλά τον χώρο που έχετε, θα αρχίσετε να νιώθετε πιο έτοιμοι να κάνετε όλα τα πράγματα που θέλετε να κάνετε στη ζωή! Μεγάλο ή μικρό, το σπίτι σας μπορεί να γίνει το καταφύγιο που χρειάζεστε.

5 λόγοι για τους οποίους το σπίτι σας μπορεί να μην αισθάνεται σαν καταφύγιο

4. Το σπίτι σας δεν σας λέει τις σωστές ιστορίες.

Ξέρετε το ρητό «εάν μόνο οι τοίχοι μπορούσαν να μιλήσουν»; Λοιπόν, μάντεψε τι; ΜΙΛΑΟΥΝ! Ολη την ώρα. Επομένως, οι ιστορίες που σας λέει καλύτερα να είναι αυτές που πρέπει να ακούσετε διαφορετικά το σπίτι σας δεν θα μοιάζει καθόλου με το καταφύγιό σας.

Μπορεί να ζείτε σε ένα σπίτι που δεν μοιάζει με το στυλ σας, οπότε αρχίζει να σας λέει ότι χρειάζεστε ένα διαφορετικό. Ίσως έχετε τυχαία έπιπλα που έχετε συγκεντρώσει με τον καιρό, αλλά δεν τα αγαπάτε πραγματικά ή δεν έχετε τον προϋπολογισμό να τα αντικαταστήσετε. Μπορεί να μην ξέρετε καν πώς να τους κάνετε τουλάχιστον να νιώσουν συνοχή. Η ιστορία που μπορεί να ακούσετε; Κάτι είναι ανησυχητικό στο περιβάλλον μου και δεν έχω τρόπο να το διορθώσω.

Ίσως αγοράζετε παρορμητικά όλα τα τελευταία πράγματα στο Target, αλλά εξακολουθείτε να νιώθετε ότι το σπίτι σας σας λέει ότι κάτι λείπει. Οπότε αγοράζεις κι άλλα.

Ίσως κοιτάζετε γύρω από το σπίτι σας και νιώθετε λύπη γιατί σας θυμίζει αναμνήσεις που δεν θέλετε να σας θυμίζουν. Ή οι άνθρωποι με τους οποίους ζείτε δεν εκτιμούν το περιβάλλον φροντίδας που χρειάζεστε, οπότε ακούτε ότι δεν είναι προτεραιότητα ή ακόμη και δυνατό να μετατρέψετε το σπίτι σας σε καταφύγιο.

Μπορείτε να μάθετε πώς να αλλάζετε τις ιστορίες που σας λέει το σπίτι σας. Είναι μια διαδικασία που θα αξίζει τον κόπο.

5 λόγοι για τους οποίους το σπίτι σας μπορεί να μην αισθάνεται σαν καταφύγιο

5. Νιώθετε σύγκριση και δυσαρέσκεια.

Πιθανότατα έχετε μια ιδέα στο μυαλό σας για το πώς θα θέλατε να ήταν το σπίτι σας ή πώς θα μπορούσε να μοιάζει κάποια μέρα αν συνέβαιναν μόνο τα xy και z… πιθανότατα όλοι το κάνουμε αυτό στον ένα ή τον άλλο βαθμό. Είναι δύσκολο να μην συγκρίνετε, ειδικά αν το σπίτι σας δεν είναι πραγματικά το σπίτι των ονείρων σας.

Οποιαδήποτε αίσθηση δυσαρέσκειας με το σπίτι σας μπορεί να σας κάνει να νιώσετε πιο λιγο εμπνευστείτε εκεί, αντί να εμπνευστείτε για να μεταμορφώσετε αυτό που έχετε. Μερικές φορές είναι πολύ δύσκολο να βρεις την ενέργεια ή το κίνητρο, ειδικά όταν φαίνεται ότι θα ήταν αδύνατο να κάνεις πρόοδο ή να το μετατρέψεις σε αυτό που πραγματικά θέλεις να είναι. Ίσως πείσουμε τους εαυτούς μας ότι είναι καλύτερο να περιμένουμε απλώς το επόμενο σπίτι ή μια άλλη σεζόν ή ακόμα και έναν απροσδόκητο πόρο ή περισσότερη βοήθεια!

Εάν έχετε απήχηση με οποιοδήποτε από αυτά τα ζητήματα ή αγώνες, ΕΝΘΑΡΡΥΝΘΕΙΤΕ! Πιστεύω πραγματικά ότι μπορούμε να βρούμε πραγματική χαρά και ικανοποίηση με το ίδιο το σπίτι που έχουμε αυτή τη στιγμή. Δεν λέω ότι είναι πάντα ΕΥΚΟΛΟ, αλλά αξίζει τον κόπο.

5 λόγοι για τους οποίους το σπίτι σας μπορεί να μην αισθάνεται σαν καταφύγιο

Δεν χρειάζεται να το πας μόνος σου. Προσφέρουμε έναν ολοκαίνουργιο πόρο, κάτι ΤΟΣΟ ΚΑΛΟ που δεν έχουμε προσφέρει ποτέ πριν.

Εάν θέλετε να μάθετε πώς να ξεκινήσετε και είστε έτοιμοι να δώσετε προτεραιότητα στο σπίτι και την ευημερία σας, ή απλά θα απολαύσετε να ενθαρρύνετε τους άλλους ή να βρίσκεστε κοντά σε υπέροχους ανθρώπους που δημιουργούν ένα καταφύγιο….αυτή είναι η πρόσκλησή σας! Θα θέλαμε να ΣΑΣ έχουμε στο HomeBody Gathering Place! Ανήκεις μαζί μας!

5 λόγοι για τους οποίους το σπίτι σας μπορεί να μην αισθάνεται σαν καταφύγιο

Οι εγγραφές είναι ανοιχτές με μειωμένη τιμή για την εαρινή συνεδρία αυτή τη στιγμή, αλλά θα κλείσουμε τις πόρτες για νέα μέλη την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου τα μεσάνυχτα για να ξεκινήσουμε!

Θα ήθελα πολύ να σας βοηθήσω να μάθετε πώς να κάνετε το σπίτι σας το καταφύγιο των ονείρων σας και να το κάνετε αυτό ακριβώς δίπλα σας φέτος. Ως μέλος της νέας μας κοινότητας HomeBody Gathering Place, θα βρείτε τα δικά μας προσαρμοσμένα μίνι μαθήματα, εργαστήρια και πόρους που θα σας βοηθήσουν και θα σας εμπνεύσουν στο ταξίδι σας. Επιπλέον, θα διασκεδάσουμε μαζί συζητώντας για όλα τα πράγματα στο σπίτι.

Τώρα μπορείτε να εγγραφείτε για να εγγραφείτε στο HGP και να μάθετε περισσότερα ΕΔΩ. Οι εγγραφές είναι ανοιχτές μόνο μέχρι την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου στις 23:59 και αυτή τη στιγμή η συνδρομή παρέχεται με έκπτωση εφόσον παραμείνετε μέλος, μόνο για τα ιδρυτικά μέλη που συμμετέχουν στην πρώτη μας συνεδρία.


Είμαι τόσο σίγουρος ότι θα δείτε και θα νιώσετε μια μεταμόρφωση στο σπίτι σας! Ανυπομονώ να έρθεις μαζί μας. <3


παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar