Υποφέρετε από το Instagram Worthy-itis; (Τι σημαίνει να δημιουργείς ένα καταφύγιο)

0
Υποφέρετε από το Instagram Worthy-itis;  (Τι σημαίνει να δημιουργείς ένα καταφύγιο)

Υποφέρετε από το Instagram Worthy-itis;  (Τι σημαίνει να δημιουργείς ένα καταφύγιο)

Πριν από δεκαέξι χρόνια έφτιαξα μια φράση, Εξώφυλλο περιοδικού που περιέγραψε (όλα από διασκέδαση) μια ταλαιπωρία με την οποία πολλοί που αγαπούν το σχεδιασμό και τη διακόσμηση των σπιτιών μας θα μπορούσαν να σχετίζονται σε κάποιο επίπεδο.

Μια υγιής αναζήτηση έμπνευσης, μαζί με την επιθυμία να δημιουργήσουμε και να περιτριγυριζόμαστε από ουσιαστική ομορφιά στα σπίτια μας μπορεί να είναι τόσο ευεργετικά για την ευημερία μας.

Αλλά μερικές φορές η έμπνευση τροφοδοτεί μια εσωτερική διελκυστίνδα με τελειομανία, σύγκριση ή δυσαρέσκεια με αυτά που έχουμε. Αυτή η μάχη μέσα μπορεί να μετατρέψει όλη τη διασκέδαση της σχεδιαστικής έμπνευσης σε μια θλίψη που δεν εξυπηρετεί εμάς ή το σπίτι μας με τους τρόπους που θέλαμε.

Υποφέρετε από το Instagram Worthy-itis;  (Τι σημαίνει να δημιουργείς ένα καταφύγιο)

Το 2007 δεν είχαμε Instagram, αλλά αγαπούσαμε τα μηνιαία περιοδικά μας! Ξεφυλλίζαμε τις σελίδες με την ελπίδα να βρούμε ένα ή δύο δωμάτια που θα μας εμπνεύσουν. Μου άρεσε να σκίζω τις σελίδες για να τις αποθηκεύω στα σημειωματάρια σχεδίασης του σπιτιού μου. Θα μελετούσα κάθε σχεδιαστική λεπτομέρεια, η οποία ήταν ταυτόχρονα εμπνευσμένη και εκπαιδευτική.

Αλλά κάθε τόσο, εξώφυλλο περιοδικού Θα έμπαινα μέσα. Είχα βυθιστεί τόσο πολύ στην ιδέα της δημιουργίας ενός τέλειου χώρου «άξιου περιοδικού» που θα έχανα από τα μάτια μου τις δικές μου προτεραιότητες. Θα έθετα οι προσδοκίες για το σπίτι μου δεν ταιριάζουν με την πραγματικότητά μου :). Ως μητέρα τριών παιδιών, με περιορισμένο προϋπολογισμό, το σπίτι μου έμοιαζε περισσότερο με μια ευτυχισμένη σύγκρουση χάους παρά εξώφυλλο περιοδικού άξιος.

Γελάω τώρα που τα μελλοντικά σπίτια όντως κατέληξαν στα αγαπημένα μου περιοδικά. Τίποτα κακό με τη δημιουργία ενός σπιτιού που γίνεται αντάξιο του περιοδικού! Αν και ήταν τιμή που σίγουρα δεν έβλεπα να έρθω, το να μετατρέψω το σπίτι μου σε καταφύγιο και μετά να βοηθήσω άλλους να κάνουν το ίδιο (τα τελευταία δεκαέξι χρόνια!) ήταν μια ακόμη πιο ικανοποιητική ευκαιρία!

Υποφέρετε από το Instagram Worthy-itis;  (Τι σημαίνει να δημιουργείς ένα καταφύγιο)

Αυτές τις μέρες, μπορούμε να βρούμε περισσότερη έμπνευση από ό,τι θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε για να δημιουργήσουμε μια τέλεια εικόνα ενός σπιτιού. Ιδέες στην άκρη των δακτύλων μας, όλη μέρα.

Όπως ήταν πριν από το Instagram, το κυνήγι έμπνευσης και η συλλογή ιδεών μπορεί να είναι διασκεδαστικό! Μέχρι που δεν είναι. Ανάλογα με το πώς και γιατί το κάνετε, και πώς νιώθετε για τον εαυτό σας ή για το σπίτι σας ως αποτέλεσμα.

Όσο περισσότερες ιδέες αναζητούμε, τόσο περισσότερο μπορεί να βρεθούμε κατακλυσμένοι από πιθανότητες. Μπορούμε να μπερδευτούμε όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την έμπνευση για να δημιουργήσουμε το δικό μας καταφύγιο. Μερικές φορές μπορεί να μετανιώσουμε που η έμπνευση μας επηρέασε να αγοράσουμε πράγματα που δεν χρειαζόμασταν. Ή ότι εμπνεόμαστε τόσο πολύ από μια τάση που ασπαζόμαστε μια σχεδιαστική κατεύθυνση που δεν ήταν κατάλληλη για εμάς ή για το σπίτι μας. Ή χειρότερα, μπορούμε να νιώθουμε ότι το σπίτι μας δεν αξίζει να το μοιραστούμε με άλλους, όταν αποθαρρυνόμαστε από ανέφικτα πρότυπα.

Υπάρχουν πολλοί δυστυχισμένοι άνθρωποι που προσπαθούν να συμβαδίσουν με τις τελευταίες προσδοκίες για ένα σπίτι που αξίζει το Insta.

Υποφέρετε από το Instagram Worthy-itis;  (Τι σημαίνει να δημιουργείς ένα καταφύγιο)

Για κάποιους, η επιδίωξη της σχεδιαστικής τελειότητας οδηγεί σε μια ακόμα πιο καταστροφική παραλλαγή του ol‘ Magazine Cover-itis….Instagram-Worthy-itiμικρό.

Δυστυχώς, το να βλέπουμε τα σπίτια μας ή τους εαυτούς μας ως «ανάξιους» λόγω σύγκρισης και της επιρροής των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πιθανότατα επηρεάζει πολύ περισσότερους ανθρώπους καθημερινά με διάφορους τρόπους από ό,τι έκανε ποτέ το περιοδικό Cover-itis.

Ποιο είναι λοιπόν το αντίδοτο Instagram Worthy-itis?

Το ίδιο αντίδοτο ξεπερνούσα Εξώφυλλο περιοδικού.

Αντιμετωπίστε το σπίτι σας ως καταφύγιο, όχι ως χώρο έκθεσης.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα είναι ποτέ τόσο όμορφο ή ότι το σπίτι σας δεν θα αξίζει να το μοιραστείτε με άλλους! Ακριβώς το αντίθετο. Ένα καταφύγιο ξεκινά με διαφορετική νοοτροπία και ακολουθεί διαφορετική προσέγγιση για το πώς και γιατί δημιουργείται.

Υποφέρετε από το Instagram Worthy-itis;  (Τι σημαίνει να δημιουργείς ένα καταφύγιο)

Σας εμπνέει η ιδέα της δημιουργίας ενός ιερού;

Ο στόχος μου όταν ξεκίνησα το The Inspired Room ήταν να βοηθήσω άλλους να δημιουργήσουν ένα καταφύγιο. Αυτός είναι ακόμα ο στόχος μου! Ένα καταφύγιο είναι ένας προσωπικός, ουσιαστικός και φιλόξενος χώρος για εσάς και τους ανθρώπους που αγαπάτε. Έχει πολύ περισσότερη ομορφιά από ό,τι θα μπορούσε να δει ποτέ σε μια πλατεία Instagram.

Ένα καταφύγιο δεν έχει να κάνει μόνο με αυτό που δείχνεις, αλλά και στο πώς το δείχνεις αφή όταν είσαι μέσα σε αυτό. Δεν πρόκειται απλώς για τη δημιουργία μιας τέλειας σκηνής μπροστά από την κάμερα, αλλά και για να γιορτάσετε την ομορφιά της καθημερινότητάς σας πίσω από αυτήν.

Υποφέρετε από το Instagram Worthy-itis;  (Τι σημαίνει να δημιουργείς ένα καταφύγιο)

Ένα ιερό αποπνέει μια αίσθηση ζεστασιάς. Έχει σχεδιαστεί για να είναι καταφύγιο για τις καταιγίδες της ζωής. Η φιλοξενία που προσφέρετε στον εαυτό σας και στους γύρω σας φτιάχνει τη φιλόξενη διάθεση. Το στυλ σας αντικατοπτρίζεται μέσα από αυτό που αγαπάτε, τις ιστορίες που λέτε μέσα από το σπίτι σας και εμπνέεται από τη ζωή που δημιουργείτε.

Το να κατανοήσουμε πόσο ωφέλιμο μπορεί να είναι ένα καταφύγιο για την ευημερία μας, καθώς και να μάθουμε πώς να το δημιουργήσουμε, είναι ένα αντίδοτο στη δυσαρέσκεια, τη σύγκριση, τη σχεδιαστική σύγχυση και πολλά άλλα.

Ας δημιουργήσουμε ένα καταφύγιο…. Μαζί

Είστε προσκεκλημένοι σε μια άνετη γωνιά του διαδικτύου για άτομα που θέλουν να μετατρέψουν το σπίτι τους σε καταφύγιό τους.

Υποφέρετε από το Instagram Worthy-itis;  (Τι σημαίνει να δημιουργείς ένα καταφύγιο)

Ως μέλος του (ολοκαίνουργιου!) HomeBody Gathering Place, θα βρείτε προσαρμοσμένες λήψεις και εκτυπώσιμα, μίνι μαθήματα και εργαστήρια που έχουμε σχεδιάσει για να σας εμπνεύσουμε και να σας ενθαρρύνουμε καθώς δημιουργείτε ένα καταφύγιο σε κάθε εποχή και πολλά άλλα .

Θα μοιραστούμε σχετικές ιδέες, θέματα και κινητήριες προκλήσεις για να βοηθήσουμε τον καθένα μας να πετύχει τους δικούς του μοναδικούς στόχους καταφυγίου. Το καλύτερο από όλα θα είμαστε σε αυτό το ταξίδι μαζί. Θα μπορείτε να επιβραδύνετε, να βρείτε την ενθάρρυνση που χρειάζεστε και να εμπνευστείτε από ομοϊδεάτες φίλους που είναι επίσης παθιασμένοι με τη δημιουργία ενός καταφυγίου.

Αν θέλετε να απολαύσετε μια κοινότητα όπως αυτή, ελπίζουμε να γίνετε μέλος μας! Προσκαλέστε τις αδερφές, τις φίλες, τις γειτόνισσες, τις μαμάδες ή τις κόρες σας και ας το κάνουμε αυτό!

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar