Το New Kitchen Design Mood Board (και πέντε ερωτήσεις που με βοήθησαν να πάρω αποφάσεις!)

0
Το New Kitchen Design Mood Board (και πέντε ερωτήσεις που με βοήθησαν να πάρω αποφάσεις!)

Το New Kitchen Design Mood Board (και πέντε ερωτήσεις που με βοήθησαν να πάρω αποφάσεις!)

Σήμερα ήθελα να σας δείξω τον πίνακα διάθεσης για το σχεδιασμό της κουζίνας και να σας δώσω μερικές ερωτήσεις για να κάνετε τον εαυτό σας όταν σχεδιάζετε μια κουζίνα! Τα στοιχεία της κουζίνας μας επιλέχθηκαν προσεκτικά για να βοηθήσουν στη δημιουργία της διάθεσης που αισθανθήκαμε ότι ήταν κατάλληλη για αυτό το σπίτι. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν τις επόμενες δύο εβδομάδες και η κουζίνα μας θα αρχίσει να γίνεται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ!

Το να σχεδιάσεις μια κουζίνα για τον εαυτό σου (ή ακόμα κι αν έχεις έναν σχεδιαστή να σε βοηθάει!) δεν είναι εύκολο. Εάν ενδιαφέρεστε για το τελικό αποτέλεσμα και αγαπάτε πολλές σχεδιαστικές κατευθύνσεις, σίγουρα μπορείτε να πάρετε τον δικό σας τρόπο. Είμαι πολύ σκεπτόμενος όταν πρόκειται για μια τόσο μεγάλη επένδυση, αλλά όλη αυτή η «υπερβολική σκέψη» αξίζει τον κόπο για να μου δώσει την αυτοπεποίθηση ότι χρειάζομαι για να προχωρήσω.

Σήμερα θα μοιραστώ μερικές από τις σκέψεις μου που με βοήθησαν να πάρω αποφάσεις και με έφεραν στο σχέδιο που πρόκειται να δούμε να ζωντανεύει!

Το New Kitchen Design Mood Board (και πέντε ερωτήσεις που με βοήθησαν να πάρω αποφάσεις!)
Πηγές: Φωτιστικό κρεμαστό ορείχαλκο // Νεροχύτης αγροικίας // Το Blue Range είναι αυτό αλλά σε 36 ίντσες // Βρύση νικελίου – Αυτή η βρύση στο Amazon είναι η ίδια μάρκα, φινίρισμα και στυλ βρύσης που έχω, αλλά αγόρασα τη δική μου μέσω της deVOL Kitchens. Φαίνεται να είναι μια ειδική έκδοση deVOL και η τιμή που πλήρωσα ήταν πολύ μικρότερη από την έκδοση στο Amazon.// Πολυέλαιος ορείχαλκος τυλιγμένος από γιούτα με μπλε αποχρώσεις // Μπλε και άσπρο λαγουδάκι με αλάτι + πιπέρι // Πίνακας σερβιρίσματος ξύλου // Έργα τέχνης πλοίου // Μπλε και άσπρο πιάτο // Μπλε και άσπρη στάμνα λουλουδιών // Μύλος ορειχάλκινης πιπεριάς // Λεπτομέρειες δαπέδου, βαφής και πάγκου σε μελλοντικές αναρτήσεις!

1. Λάβετε υπόψη το περιβάλλον του σπιτιού σας και τον τόπο διαμονής σας.

Το σπίτι μας είναι πραγματικά ένα παραθαλάσσιο σπίτι. Μπορούμε να δούμε το νερό από τα παράθυρά μας και μπορούμε να περπατήσουμε μέχρι την παραλία σε λίγα λεπτά. Βρισκόμαστε σε ένα νησί στην ακτή της πολιτείας της Ουάσιγκτον και περιτριγυριζόμαστε τόσο από τεράστια αειθαλή δάση όσο και από τη θάλασσα Salish.

Η τοποθεσία μας σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε μια κουζίνα παραθαλάσσιου στυλ; Όχι, μια τοποθεσία δεν περιορίζει το στυλ σας. Αλλά για μένα, μου αρέσει να νιώθω ειρηνικά με το περιβάλλον μου. Λατρεύω την αίσθηση ενός σπιτιού όταν όλα συνδυάζονται με αρμονικό τρόπο, όπου υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ μέσα ΚΑΙ έξω! Θα μπορούσατε να συνδέσετε τα δύο με μια χρωματική παλέτα, αλλά θα μπορούσαν να είναι και άλλα πράγματα. Ο φωτισμός σας μπορεί να επηρεαστεί και από το μέρος που ζείτε, έτσι ώστε να παίζει ρόλο και η αίσθηση της κουζίνας σας με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Η σύνδεση με την τοποθεσία σας σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να έχετε παράκτιο στιλ εάν είστε περίκλειστοι; Καθόλου, μπορείς να έχεις ένα σπίτι με παραθαλάσσιες επιρροές όπου κι αν ζεις. Μπορείτε πάντα να βρείτε κατάλληλους τρόπους για να ενσωματώσετε σχεδιαστικά στοιχεία, αξεσουάρ και χρωματικές παλέτες που αγαπάτε.

Το New Kitchen Design Mood Board (και πέντε ερωτήσεις που με βοήθησαν να πάρω αποφάσεις!)

2. Σκεφτείτε στοιχεία σχεδίασης που συμπληρώνουν το στυλ του σπιτιού που έχετε.

Όταν σχεδιάζετε μια κουζίνα ιδανικά, θέλετε η κουζίνα να ταιριάζει με το σπίτι ή να μπορείτε να προσθέσετε ή να βελτιώσετε τη διάθεση ή το στυλ αυτού που υπάρχει ήδη. Εάν το σπίτι σας δεν έχει ιδιαίτερο στυλ ή δεν σας αρέσει αυτό που έχετε, μπορείτε να παίξετε με ιδέες που θα έχουν νόημα.

Πάντα μου άρεσε η παράκτια σχεδίαση, αλλά η ερώτηση που έπρεπε να απαντήσω προτού μπορέσω να σχεδιάσω την κουζίνα μας είναι τι ακριβώς σημαίνει «παράκτιο» για το σπίτι ΜΑΣ; Ο καθένας μπορεί να ερμηνεύσει το παράκτιο λίγο διαφορετικά! Και υπήρχαν τόσοι πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να ακολουθήσετε το παράκτιο στυλ. Στην αρχή σκέφτηκα πολλές επιλογές, αλλά τελικά προσγειώθηκα σε μία που ένιωθα κατάλληλη για εμάς.

Ευτυχώς, μπόρεσα να πάρω σχεδιαστικά στοιχεία από αυτό που ήταν ήδη πρωτότυπο στη γειτονιά μας εμπνευσμένη από το Nantucket και στο στυλ του σπιτιού μας. Τι έχει νόημα στο σπίτι μας; Παραδοσιακά στοιχεία όπως σανίδα με χάντρες, ντουλάπια σέικερ, καθίσματα παραθύρων, μάρμαρο, ορείχαλκος, γυαλισμένο νικέλιο, οργανικά ουδέτερα και μερικά σιωπηλά χρώματα, νεύματα στην παραθαλάσσια τοποθεσία… όλα αυτά είναι κλασικά που φαίνονται σαν το σπίτι εδώ και θα αντέξουν στη δοκιμασία του χρόνου.

Το New Kitchen Design Mood Board (και πέντε ερωτήσεις που με βοήθησαν να πάρω αποφάσεις!)
Διαβάστε περισσότερα για τη νέα μας διάταξη κουζίνας, τις κατόψεις και τις εξωτερικές όψεις σε αυτήν την ανάρτηση

3. Λάβετε υπόψη τυχόν υπάρχοντα χαρακτηριστικά ή περιορισμούς που πρέπει να αντιμετωπιστούν στον χώρο σας.

Ο νέος μας χώρος κουζίνας έχει υπάρχοντα παράθυρα που όλα θα μεταφερθούν στη νέα τραπεζαρία. Το ένα θα παραμείνει στη θέση του. Ένα νέο σετ γαλλικών πορτών στην κουζίνα θα αντικατοπτρίζει τις πόρτες του σαλονιού στην άλλη πλευρά του σπιτιού. Με τις γαλλικές πόρτες να καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του κύριου πίσω τοίχου της κουζίνας και το υπάρχον άνοιγμα προς την τραπεζαρία στην απέναντι πλευρά, είχαμε μόνο δύο τοίχους.

Έπρεπε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο αυτούς τους τοίχους και να εκμεταλλευτούμε τον μικρό χώρο στο ενδιάμεσο. Ένα συμπαγές μέγεθος, ο περιορισμένος χώρος στον τοίχο και οι μεγάλες γαλλικές πόρτες στην πίσω αυλή σίγουρα διαμόρφωσαν τις αποφάσεις μας για το πώς να χωρέσουμε στην αποθήκευση καθώς και στις σχεδιαστικές επιλογές.

Μπορείτε να αποθηκεύσετε όλες τις υπέροχες ιδέες για το Pinterest και το Instagram στην αρχή όταν ονειρεύεστε και συγκεντρώνετε τις σκέψεις σας, αλλά όταν έρθει η ώρα να σχεδιάσετε πραγματικά την κουζίνα σας, πρέπει να κοιτάξετε τον χώρο που θα έχετε πραγματικά! Αυτές οι λεπτομέρειες πιθανότατα ΘΑ αλλάξουν πολλές από τις αρχικές ιδέες ή αποφάσεις που μπορεί να έχετε πάρει βιαστικά.

Εξετάσαμε επίσης τον αντίκτυπο των συνδεόμενων δωματίων μας και την κατεύθυνση που βλέπουν τα παράθυρα στην κουζίνα μας. Τα χρώματα επηρεάζονται από το μέρος που ζείτε καθώς και από την κατεύθυνση του φωτός που εισέρχεται στον χώρο σας. Η χρωματική σας παλέτα μπορεί επίσης να καθοριστεί από τυχόν συνδεδεμένα κενά. Μπορεί να μπείτε στο σχεδιασμό της κουζίνας σας νομίζοντας ότι θέλετε σίγουρα ένα συγκεκριμένο χρώμα στην κουζίνα για να συνειδητοποιήσετε αργότερα ότι αυτό το χρώμα δεν συμπληρώνει τον χώρο που έχετε. Είναι χρήσιμο να κρατάτε χαλαρά τις αρχικές σας ιδέες μέχρι να δοκιμάσετε πραγματικά τα χρώματα και να λάβετε υπόψη τις λεπτομέρειες του χώρου σας.

Τα χρώματα που εξετάσαμε βασίστηκαν σε αυτό που αισθανόμασταν καλύτερα στον φωτισμό μας (δοκιμάσαμε δείγματα χρωμάτων και παραλλαγές για εβδομάδες σε κάθε τοίχο του δωματίου και γύρω από το σπίτι μας γενικά). Ήταν σημαντικό για εμάς να σκεφτούμε πώς θα γίνει αφή καθώς κοιτούσαμε μέσα από τα άλλα δωμάτια στην κουζίνα.

Ενώ υπήρχαν αρκετές διαθέσεις και χρώματα που σκεφτήκαμε, έπρεπε να καθορίσουμε τι ήταν σωστό για το σπίτι μας. Όσο κι αν μου αρέσει να βλέπω την τάση των πιο σκούρων ή κυκλοθυμικών ντουλαπιών, για παράδειγμα, επέστρεφα συνεχώς στον φωτισμό της κουζίνας ΜΑΣ. Πραγματικά ένιωσα ότι η διάθεση έπρεπε να είναι ανάλαφρη, χαρούμενη, φιλόξενη, αλλά και οργανική, απαλή και ζεστή.

Ποιες περιγραφικές λέξεις έχουν νόημα για τη διάθεση της κουζίνας σας; Το πόσο ανάλαφρη, ζεστή και φιλόξενη θα ήταν η διάθεση στον χώρο μας ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΟ μέρος της διαδικασίας λήψης αποφάσεων! Μπορεί να νιώθετε ότι σκέφτεστε υπερβολικά εκείνη τη στιγμή, αλλά τελικά, είμαστε ΤΟΣΟ χαρούμενοι που δεν επηρεαστήκαμε από αυτό που τελικά δεν θα ήταν σωστό για το σπίτι μας.

Το New Kitchen Design Mood Board (και πέντε ερωτήσεις που με βοήθησαν να πάρω αποφάσεις!)

4. Ποιος είναι ο σκοπός του χώρου σας (πώς θα τον χρησιμοποιήσετε);

Αυτό πρέπει πραγματικά να είναι το νούμερο ένα, είναι ένα σημαντικό ζήτημα! Είμαστε άδεια φωλιά, αλλά οι γονείς μου μένουν εδώ και έχουμε τρία παιδιά, δύο είναι παντρεμένα μέχρι στιγμής! Ας ελπίσουμε ότι κάποια μέρα θα έχουμε εγγόνια. Θα φιλοξενούμε οικογενειακές συγκεντρώσεις στο σπίτι μας, γι‘ αυτό θέλαμε να μεγιστοποιήσουμε τη ροή μέσω του κύριου ορόφου με όσο περισσότερη «ανοιχτότητα» και «σύνδεση» μπορούμε (καθώς και στην πίσω αυλή). Ωστόσο, θέλαμε επίσης να διατηρήσουμε τους υπάρχοντες τοίχους που δίνουν σε κάθε χώρο μια ξεχωριστή αίσθηση και σκοπό (κουζίνα, τραπεζαρία και σαλόνι).

Ο κύριος όροφος μας είναι αρκετά μικρός, θέλαμε επίσης να δώσουμε χώρο για ευελιξία καθώς και να ενσωματώσουμε όσο περισσότερο χώρο αποθήκευσης μπορούσαμε! Με μόνο δύο τοίχους για αποθήκευση, αυτοί οι τοίχοι ειδικά σχεδιάστηκαν με γνώμονα τη λειτουργία καθώς και το πώς θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τον χώρο μας. Επίσης, σκοπεύουμε να ζήσουμε σε αυτό το σπίτι για πάντα (δεν έχουμε σχέδια να μετακομίσουμε ποτέ), επομένως σχεδιάζουμε αυτό που αγαπάμε (όχι για μεταπώληση). Οι ανάγκες μας διαμόρφωσαν τις αποφάσεις μας. Είναι πολύ σημαντικό να σκεφτείτε πώς θα ζήσετε στο χώρο προτού βάλετε την καρδιά σας στα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά! Αφήστε τον εαυτό σας να σχεδιάσει πρώτα για τις ανάγκες σας και μετά ενσωματώστε στοιχεία σχεδίασης που αγαπάτε και ταιριάζουν σε αυτόν τον χώρο!

Το New Kitchen Design Mood Board (και πέντε ερωτήσεις που με βοήθησαν να πάρω αποφάσεις!)
Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την επιλογή εκτός εμβέλειας και βρύσης σε αυτήν την ανάρτηση

5. Ποια είναι τα στοιχεία του στυλ σας;

Τα δύο πρώτα κομμάτια που επέλεξα σίγουρα έδωσαν το στυλ και έφεραν σαφήνεια σε όλα τα άλλα στοιχεία. Αγόρασα μια ειδική βρύση και σειρά που μου άρεσε. Το εύρος και το χρώμα του σίγουρα έγινε statement κομμάτι στο συνολικό σχέδιο. Η υπόλοιπη κουζίνα υποστηρίζει αυτή τη χρωματική δήλωση για να την αφήνει να λάμπει, αντί να ανταγωνίζεται ή να αποσπά την προσοχή από αυτήν.

Με μια κατά τα άλλα ουδέτερη βιολογική παλέτα, εστιάσαμε στο να φροντίσουμε να προσθέσουμε χαρακτήρα, υφή και ζεστασιά καθώς και ειδικούς χώρους για τα αγαπημένα μου και συνεχώς εξελισσόμενα εποχιακά αξεσουάρ. Σας αρέσει η διακόσμηση με αξεσουάρ; Τι χρώματα σας αρέσει να χρησιμοποιείτε; Προγραμματίστε για αυτά στο σχέδιό σας! Πού θα δείξεις τα αγαπημένα σου πράγματα; Έχετε όμορφα βιβλία μαγειρικής ή θέλετε να παρουσιάσετε πιάτα ή έργα τέχνης; Σας αρέσει να στολίζετε για τις εποχές ή με διαφορετικά χρώματα όλο το χρόνο;

Παίξαμε με flat lay design σανίδες απλώνοντας μερικά αξεσουάρ που αγαπήσαμε μαζί με τα στοιχεία στο πάτωμα ή ένα κομμάτι δαπέδου ή πάγκου για να δούμε πώς «αισθάνονταν» μαζί. Ήταν διασκεδαστικό να αλλάζουμε αξεσουάρ στον πίνακα για να δούμε πόσους συνδυασμούς μπορούσαμε να δημιουργήσουμε με λίγες μόνο αλλαγές αξεσουάρ. Μόλις είδαμε τι θέλαμε, ξέραμε ποιες πιο «μόνιμες» αποφάσεις έπρεπε να ληφθούν (και ποιες ήταν ευέλικτες!).

Το New Kitchen Design Mood Board (και πέντε ερωτήσεις που με βοήθησαν να πάρω αποφάσεις!)
Διαβάστε περισσότερα για την επιλογή βρύσης και σειράς σε αυτήν την ανάρτηση

Καθώς ονειρευόμουν τις δυνατότητες για καινούργια κουζίνα, υπήρχαν πολλές ιδέες που βρήκαμε στην πορεία που δεν κατέληξα να χρησιμοποιήσω! Αλλά εξακολουθεί να συνδυάζεται όπως το ονειρευόμουν. Θα νιώθουμε καλά στο σπίτι μας και θα είναι μια αληθινή αντανάκλαση της οικογένειάς μας και αυτού που αγαπώ.

Αυτή είναι μια πρόκληση όταν σχεδιάζετε για πρώτη φορά την κουζίνα σας, γιατί ΟΛΕΣ οι ιδέες φαίνονται σαν πιθανότητες. Ειδικά αν αγαπάτε τη δημιουργικότητα του σχεδιασμού και θέλετε η κουζίνα σας να είναι ξεχωριστή. Από νωρίς μπορείτε να σκεφτείτε μια κυκλοθυμική κουζίνα ή μια φωτεινή, ένα χρώμα ντουλαπιών ή άλλο, λευκά ή κρεμ ντουλάπια, σκούρο ξύλο, ανοιχτόχρωμο ξύλο, πλακάκι…τόσα πολλά διαφορετικά στυλ…τα παντα είναι μια επιλογή. Μέχρι που δεν είναι πια. Χα!

Κάποια στιγμή πρέπει να περιορίσεις τις επιλογές σου. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να σταματήσετε να εξετάζετε όλες τις πιθανότητες διαφορετικά θα δημιουργήσει απλώς σύγχυση στο στυλ ή στο μυαλό σας! Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ ιδέες και στυλ κουζινών που μπορούν να είναι όλες όμορφες και λειτουργικές για διαφορετικούς λόγους, αλλά έχετε μόνο ένα έργο στο οποίο πρέπει να εστιάσετε αυτήν τη στιγμή.

Όταν έρθει η ώρα να καταλήξετε στο στυλ και το σχέδιο ΣΑΣ, θα αφήσετε τους άλλους να φύγουν. Τώρα αρχίζει η διασκέδαση γιατί αρχίζεις να τρέχεις προς μια κατεύθυνση και ερωτεύεσαι αυτήν που έχεις! Διασκεδάστε με τις επιλογές σας και μην κοιτάτε πίσω. Ακούγεται σαν συμβουλή γάμου, LOL! 🙂

Υπάρχουν τόσα άλλα που θέλω να μοιραστώ, αλλά ελπίζω ότι αυτό τουλάχιστον σας δίνει μια πρώτη ματιά στη διαδικασία σχεδιασμού!

Ανυπομονώ να μοιραστώ μαζί σας περισσότερες από τις επιλογές σχεδιασμού κουζίνας μας και φυσικά να σας δείξω την πρόοδο στην πορεία!

Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγγραφεί στα email μου ΕΔΩ για να λαμβάνετε όλες τις μελλοντικές ενημερώσεις και ακολουθήστε και στο Instagram.

Περισσότερες δημοσιεύσεις σχετικά με την ανακαίνιση της κουζίνας μας:

Η νέα μου κάτοψη κουζίνας + προσθήκη γονέων και εξωτερική ανύψωση

Προσθήκη χαρακτήρα σε αναδιαμόρφωση κουζίνας: Η ιστορία της νέας σειράς και της βρύσης μας

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar