Καλάθι καρδιών Origami

0
Καλάθι καρδιών Origami

Μάθετε πώς να διπλώνετε ένα καλάθι σε σχήμα καρδιάς από χαρτί.

πώς να φτιάξετε διπλωμένα χάρτινα καλάθια με καρδιά

Το Origami με εκπλήσσει. Απλώς δεν μπορώ να πιστέψω όλα τα ωραία πράγματα που μπορείτε να φτιάξετε απλά διπλώνοντας χαρτί. Σήμερα θα σας δείξω πώς να φτιάξετε ένα καλάθι με καρδιά από χαρτί origami. Είναι πολύ απλό να το κάνετε και έχω κάνει ό,τι μπορούσα για να αναλύσω με σαφήνεια κάθε βήμα, αλλά το εκπαιδευτικό βίντεο θα είναι ο καλύτερός σας φίλος. Ακολουθήστε το και σταματήστε το μετά από κάθε βήμα. Αυτός είναι ειλικρινά ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις.

Χρειαζονται ΥΛΙΚΑ

  • χάρτινα τετράγωνα (Χαρτί Kraft Ρολό, χαρτί περιτυλίγματος, χάρτινη τσάντα παντοπωλείου)
  • Σπάγγος, σχοινί ή κορδέλα για μια λαβή
  • Πιστόλι θερμής κόλλας + Ξυλάκια κόλλας

Οδηγίες

Βήμα 1: Κόψτε δύο τετράγωνα χαρτί σε όποιο μέγεθος θέλετε. Έφτιαξα τρεις καρδιές σε τρία διαφορετικά μεγέθη και ξεκίνησα με τετράγωνα 12″ 14″ και 16″.

Βήμα 2: Διπλώστε το χαρτί στη μέση, στη συνέχεια ανοίξτε το και διπλώστε το στη μέση από την άλλη πλευρά, αφήνοντας πτυχές σε σχήμα Τ στο χαρτί.

Βήμα 3: Διπλώστε τη δεξιά πλευρά προς τα μέσα μέχρι να ευθυγραμμιστεί με την κεντρική γραμμή πτυχής.

Βήμα 4: Γυρίστε το χαρτί από την άλλη πλευρά, με το λεπτό διπλωμένο τμήμα στο κάτω μέρος.

οδηγίες βήμα προς βήμα για το δίπλωμα μιας καρδιάς από χαρτί origami βήματα 1-4

Βήμα 5: Διπλώστε την κάτω αριστερή γωνία προς τα πάνω και προς τα μέσα στην κεντρική γραμμή. Διπλώστε την κάτω δεξιά γωνία προς την κεντρική γραμμή. Αυτό θα δημιουργήσει ένα σημείο στο κάτω μέρος.

Βήμα 6: Γυρίστε το χαρτί στην άλλη πλευρά. Διπλώστε το κάτω σημείο προς τα πάνω για να είναι ομοιόμορφο με το πάνω μέρος της κεντρικής γραμμής δίπλωσης.

Βήμα 7: Αναποδογυρίστε το χαρτί και γυρίστε το κατά 180 μοίρες.

Βήμα 8: Υπάρχουν δύο μικρά πτερύγια κατά μήκος της κορυφής. Ανοίξτε τα ελαφρά και μετά διπλώστε τα για να σχηματίσουν ένα τρίγωνο.

οδηγίες βήμα προς βήμα για το δίπλωμα μιας καρδιάς από χαρτί origami βήματα 5-8

Βήμα 9: Διπλώστε τα επάνω τετράγωνα πτερύγια προς τα μέσα για να σχηματίσετε σχήματα τριγώνου.

Βήμα 10: Διπλώστε την επίπεδη αριστερή άκρη προς τα μέσα και ευθυγραμμίστε την με την κεντρική γραμμή. Κάντε το ίδιο πράγμα στη δεξιά πλευρά.

Βήμα 11: Γυρίστε το χαρτί από την άλλη πλευρά και θα δείτε το σχήμα καρδιάς με δύο επιπλέον πτερύγια κάτω από αυτό.

Βήμα 12: Διπλώστε αυτά τα δύο πτερύγια προς τα πάνω για να είναι ομοιόμορφα με το κάτω σημείο της καρδιάς. Ανασηκώστε το άκρο της καρδιάς, μετά βάλτε αυτά τα δύο πτερύγια μέσα και κολλήστε τα δύο στρώματα του άκρου της καρδιάς μεταξύ τους. Τώρα έχεις μια χάρτινη καρδιά!

οδηγίες βήμα προς βήμα για το δίπλωμα μιας καρδιάς από χαρτί origami βήματα 9-12

Βήμα 13: Επαναλάβετε τα βήματα 1-12 για να φτιάξετε μια δεύτερη χάρτινη καρδιά. Θα παρατηρήσετε ότι οι καρδιές έχουν μια λεία, όμορφη μπροστινή πλευρά και μια πίσω πλευρά που έχει πολλά πτερύγια.

Βήμα 14: Ανοίξτε τα πλαϊνά πτερύγια της καρδιάς και επικαλύψτε τα έτσι ώστε η άκρη της μιας καρδιάς να ευθυγραμμιστεί με την άκρη της άλλης καρδιάς και οι άκρες των πλευρικών πτερυγίων επίσης να ευθυγραμμιστούν. Κολλήστε τα μεταξύ τους.

Βήμα 15: Κολλήστε τα άλλα πλαϊνά πτερύγια των καρδιών με τον ίδιο τρόπο.

Βήμα 16: Το καλάθι της καρδιάς σας έχει σχεδόν τελειώσει! Αν κοιτάξετε μέσα, θα παρατηρήσετε ότι υπάρχουν πολλά χαλαρά μέρη που προεξέχουν.

οδηγίες βήμα προς βήμα για το δίπλωμα μιας καρδιάς από χαρτί origami βήματα 13-16

Βήμα 17: Εισαγάγετε την κορδέλα ή τη λαβή του σπάγγου ή του σχοινιού στην περιοχή σε κάθε πλευρά των καρδιών που επικαλύπτονται. Κολλήστε τη λαβή στη θέση της και κολλήστε τα πλαϊνά πτερύγια.

Βήμα 18: Κολλήστε όλες τις άκρες προς τα κάτω.

Βήμα 19: Μόλις κολληθούν όλες οι διπλωμένες άκρες και τα κομμάτια του πτερυγίου, το καλάθι σας θα φαίνεται λείο στο εσωτερικό.

οδηγίες βήμα προς βήμα για το δίπλωμα μιας καρδιάς από χαρτί origami βήματα 17-19

Τότε το χαριτωμένο καλάθι σας είναι έτοιμο να το γεμίσετε και να το κρεμάσετε και να το απολαύσετε. Θα ήταν ένας αγαπημένος τρόπος να χαρίσετε καλούδια για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σε έναν φίλο. Χρησιμοποίησα τη δική μου ως διακριτική διακόσμηση για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στην κουζίνα μου. Αλλά ειλικρινά, είναι τόσο χαριτωμένο έργο που θα μπορούσατε να το χρησιμοποιήσετε όλο το χρόνο!

χάρτινο καλάθι καρδιών origami κρεμασμένο σε ράγα κουζίνας ikea hultarp

VIDEO TUTORIAL

Σας αρέσει αυτή η ιδέα; Καρφιτσώστε το!

Καλάθια DIY Origami σε σχήμα καρδιάς

Schreibe einen Kommentar